GRADELE DE RUDENIE
GRADELE DE RUDENIE
Distanta dintre rude este masurata prin numarul nasterilor intervenite între rudele în linie dreapta (intre soti nu exista grad de rudenie, parintii si copii sunt rude de gradul I, bunicul si nepotul de gradul II etc.) sau prin însumarea numarului de nasteri intervenite de la ascendentul comun la fiecare din rudele colaterale despre care este vorba: fratii sunt rude de gradul II, unchiul (matusa) si nepotul (nepoata) de gradul III, verii primari de gradul IV).
Au vocatie succesorala doar rudele pâna la gradul IV inclusiv.
Locurile de veci în concesiune nu pot fi mostenite decat de rude de pana la gradul IV. Orice ruda care depaseste acest grad de rudenie nu va putea beneficia de succesiune directa, ci va trebui sa reconcesioneze locul de veci respectiv (cf. Regulamentului cimitirelor din BOR ).
IMPORTANT !!!
PENTRU OPERATIUNILE CARE IMPLICA MODIFICARI ALE ACTELOR DE CONCESIUNE ( SUCCESIUNI, LUARI ÎN CONCESIUNE, CERERI PT. CONSTRUCTII FUNERARE ) ESTE NEVOIE DE PREZENTA TUTUROR CELOR CARE FIGUREAZA ÎN ACTUL ORIGINAL DE CONCESIUNE. ÎN SITUATIA ÎN CARE TITULARII SUNT MORTI, SE VA FACE OBLIGATORIU SUCCESIUNEA LA NOTAR. ÎN CAZ CONTRAR NU SE POATE DA NICI O APROBARE.
TITULARII ÎN VIATA VOR TREBUI SA SEMNEZE CERERILE PERSONAL. DE ASEMENEA, VOR SEMNA DE PRIMIREA ACTELOR NOI DE CONCESIUNE, IAR DACA NU POT FI DE FATA, VOR PUTEA DESEMNA ALTE PERSOANE, PENTRU A SEMNA ÎN LOCUL LOR, DOAR CU PROCURA NOTARIALA.
PENTRU TOATE OPERATIUNILE, VA TREBUI SA AVETI CU DVS. ORIGINALELE SI COPIILE TUTUROR DOCUMENTELOR NECESARE UNUI ASTFEL DE DOSAR (ACT CONCESIUNE, CERTIFICATE MOSTENITOR, PROCURI NOTARIALE, CERTIFICATE DE DECES, CERTIFICATE DE NASTERE, CERTIFICATE DE CASATORIE, BULETINE IDENTITATE, ETC.)